Коктели, кафе и книги – новиот Boeing на China Airlines

23

1413884820941_wps_12_China_Airlines_Boeing_777

Најновиот луксузен Boeing 777-300ER на тајванската авиокомпанија China Airlines е дизајниран во духот на тајванската култура.

Авионот може да смести 358 патници, од кои 40 се во Премиум бизнис класата, 62 во Премиум економска класа.

Додека летаат патниците можат да уживаат во шест типови на чај, домашно кафе (во салонот за кафе), (тапас) шпански апетисани или во коктели од коктел барот. Авионот располага и со богата библиотека со англиска и кинеска литература.

Седиштата во Премиум класите се спуштаат во лежечка позиција, па патниците можат слободно да спијат додека трае летот.

Ова е воедно и прв авион во индустријата кој нуди коктел бар и библиотека со литература за своите патници.

tj_14022602123115

1413882638058_wps_2_Boeing_777_300ER_china_ai 1413882649759_wps_4_Boeing_777_300ER_china_ai 1413882664488_wps_5_Boeing_777_300ER_china_ai 1413882646060_wps_3_Boeing_777_300ER_china_ai 1413883818896_Image_galleryImage_Boeing_777_300ER_china_ai