Kraft Heinz за 3,35 милијарди долари го продава бизнисот со јаткасти плодови

15

Kraft Heinz информира дека го продава својот бизнис со јаткасти плодови на компанијата Hormel за 3,35 милијарди долари, пренесува CNBC.

Бизнисот со јаткасти плодови има удел од 1,1 милијарда долари во продажбата на Kraft Heinz, којшто најмногу се фокусира на американскиот пазар.

Акциите на компанијата забележаа пораст од на 1% откако ги обелодени своите финансиски информации.

Фото: Facebook