Креаторот на книгата „Богат татко, сиромашен татко“ предвидува колапс на пазарот: Еве 3 начини како да се заштитите

414

Американскиот инвеститор и автор на бестселерот “Богат татко, сиромашен татко“, Роберт Киосаки, предвидува дека во октомври ќе има голем пад на берзата и криптовалутите. Како што посочи, златото, среброто и биткоинот може да изгубат вредност во исто време.

Киосаки напиша: “Големиот пад на берзата доаѓа во октомври. Зошто? На ФЕД му требаат државни хартии од вредност. Златото, среброто, биткоинот исто така може да пропаднат”. Затоа, бара да се купат одредени акции навреме.