Криптовалутата шиба ину е веќе 12 -та по пазарна капитализација (инфографик)

190

Продолжува подемот на криптовалутата шиба ину. За последната недела, монетата е веќе на 12 -то место во однос на пазарната капитализација, според CoinGecko.

Во последните 24 часа се зголеми за повеќе од 30% до 09:20 часот по македонско време, а порано растот достигна 70%. Пазарната капитализација е веќе 15,5 милијарди долари.

 

 

Во последните седум дена, зголемувањето на цената е импресивни 367%, пренесе Блумберг.

Само вчера, шиба ину беше на 20 -то место во однос на пазарната капитализација со повеќе од трикратно зголемување на цената за една недела.

Растот се должи и на поволната средина за криптовалутите, како и на новиот „испад“ на Твитер на ексцентричниот милијардер Елон Маск. Во неделата, тој сподели фотографија од куче со натпис „Floki Frunkpuppy“. Претходно во јуни, ексцентричниот милијардер напиша дека има намера да посвои куче шиба ину, кое ќе го нарече Флоки, а минатиот месец објави дека „Флоки пристигна“.

Подемот продолжува на поширокиот пазар на криптовалути. Биткоинот додаде 5,8% на својата цена и е веќе над 54 илјади долари.

За возврат, етерот ја зголеми својата вредност за 1,2%, додека Рипл – за 0,8%.