Крвната група ја одредува успешноста на работа

293

Јапонците веруваат дека карактерот и однесувањето во голема мера зависат од крвната група. Освен тоа, се верува дека крвната група влијае и на начинот на живот, како и емотивната состојба.

Тие сметаат дека секоја крвна група си има свои карактеристики, најдобри и најлоши особини.

Па така, припадниците на А крвната група се посветени, креативни, трпеливи и одговорни. Во исто време, знаат да бидат тврдоглави и напнати, што не им оди од рака.

Оние лица кои имаат Б крвна група се внимателни, активни и креативни, но исто така, се себични, неодговорни и непредвидливи.

Кога станува збор за припадниците од О крвна група, тие се несебични, друштвени и оптимистични расположени. Како нивни најлоши особини може да се истакнат: непристојност, љубомора и ароганција.

Фото: Pixabay