Lamborghini на вода – луксузната јахта заплови

82

Луксузниот автомобилски бренд го претстави своето прво луксузно пловило – јахта која импресионира со својот изглед и содржина.

Станува збор за првиот во серијата бродови кои Technomar ги гради за Lamborghini. A и не треба да бидете преголеми познавачи за да го препознаете потписот на Lamborghini во ова прекрасно пловило. Оние што се поупатени, исто така, ќе видат врска до одделни автомобили, како што се Sian FKP 37 или Terzo Millennio. Во секој случај, ова е Lamborghini и надвор и внатре, со изобилство на луксуз како што прилега на модел од светска класа во наутиката.

Тешко е да се набројат сите особености на пловилото, но секако вреди да се споменат конзолниот покрив и страничните транспарентни панели. Во салонскиот дел навистина е тешко е да се каже што изгледа попривлечно. Дали е тоа пилотската кабина со истакнато капетанско седиште или спалната соба со дизајн инспириран токму од автомобилите Lamborghini.

Точната цена не е позната, но се знае дека новиот сопственик веќе ужива пловејќи по Медитеранот.

Фото: Facebook