Мени како тест за вид: Купувачите го порачуваат само тоа што може да го прочитаат

2

reklama-nikon

Фото: Youtube

Јапонскиот производител на оптички инструменти и леќи, Nikon создаде иновативна кампања за проверка на видот на луѓето, пишува Adweek.

Француската маркетинг агенција Altmann + Pacreau го создаде таканаречениот Vision food truck. Станува збор за камион за храна во којшто менито е направено во форма на тест за вид, па купувачите може да го нарачаат само тоа што ќе можат да го прочитаат.