Microsoft ќе ги отвори канцелариите наредната година, и ќе мора да поминат шест фази

47

Канцелариите на компанијата Microsoft во САД ќе отворат најрано во јануари наредната година, а можеби и подоцна, поради пандемијата на коронавирус, пишува The Verge.

Компанијата наводно го одбрала 19 јануари 2021 година како најран можен датум за отворање на своите канцеларии во САД за вработените.

При отворање канцеларија, ќе се примени таканаречениот концепт на хибридна работа со вкупно шест фази до целосно враќање во нормала. Враќањето во нормалното работење ќе се случи само кога ќе бидат укинати сите тековни ограничувања на коронавирусот и кога надлежните здравствени установи ќе го оценат враќањето како безбедно.

Споменатите шест фази вклучуваат: затворена, задолжителна работа од дома, потоа препорака за работа од дома, лесен и внимателен процес на отворање, отворање на канцелариите со одредени ограничувања и конечно шеста фаза која вклучува целосно нормализирано работење, односно целосно отворени канцеларии без ограничувања. Шестата фаза треба да се спроведе најрано на 19 јануари, но таа временска рамка може да се промени во однос на епидемиолошката состојба.

Фото: Freepik