Минатата година без работа останале 17.026 лица

39

Од 11 март кога беше прогласена пандемијата па до крајот на минатата година, без работа останале 17.026 лица во Македонија.

Податоците на Агенцијата за вработување покажуваат дека во истиот период бројот на регистрирани невработени се зголемил за 53.708.

На крајот од февруари, вкупниот број на евидентирани невработени бил 191.935 невработени, за на 31-ви декември 2020 година таа бројка да стане 245.643.

Фото: Pixabay