“Миризливите“ чевли заминуваат во историјата со UV Pro shoe sanitizer

73

UV pro

UV Pro shoe sanitizer е лабораториски тестиран производ што уништува 99,99% од непријатните мириси во чевлите што ги предизвикуваат бактерии или габи.

“UV Pro shoe sanitizer гарантирано ги дезинфицира и уништува 99,99% од непријатните мириси предизвикани од бактерии без користење на силни хемиски препарати. Не само што чевлите ќе бидат чисти, туку и вашата кожа ќе има корист од тоа“, вели Мајкл Флигил од Вашингтон, кој стои зад овој изум.

Овој уред овозможува безбедно и еколошко решавање на овој проблем, што не само значи ширење непријатна миризба, туку и предизвикува здравствени проблеми кај многу луѓе.

uv pro 1

UV Pro shoe sanitizer користи УВ ламба што може да се користи околу 10.000 часови. Постојат три вида на уреди што може да се користат за различни видови на чевли: normal – стандардна УВ ламба што за 10 минути ги чисти чевлите; sport – за спортски патики, коишто со UV Pro shoe sanitizer се чистат за 20 минути, додека последните се Elite и се наменети за скапи и кожни обувки, како и за чевли изработени од специфични материјали. УВ ламбата се вклучува три минути, па се исклучува, а целиот циклус на чистење трае 12 минути.

UV Pro shoe sanitizer се најде на глобалната платформа за групно финансирање Kickstarter, каде што првично беа побарани 40.000 долари поддршка, а беа собрани 60.990 долари.