Moet & Chandon – првиот светлечки шампањ

24

luksuz-vino-sampanjaca-moet

Bright Night, е името на првото светлечко шише шампањ во светот, дизајнирано за специјални прилики. Популарниот производител на овој пијалок, Moet & Chandon се надева дека шишето што свети ќе биде револуција, особено во луксузните клубови ширум светот.

gast-brunch-champagne-moet-chandon-majestic-hotel-barcelona

Шишето е осветлено одвнатре, а златната светкава аура е резултат на металик слојот што е нанесен на површината на шишето. Bright Night за сега е ограничено на Methuselah grand формат, или како што велат од компанијата “совршена доза на луксуз за важни моменти во животот”.

moet-chandon-midnight-gold

Светлечкото шише ќе биде пуштено на пазарот во ограничено количини по цена од 1.500 евра.