На продажба уште еден поранешен гигант на СФРЈ

446

Агенцијата за лиценцирање на стечајни управници ја објави на продажба компанијата во стечај Metalka-Majur од Јагодина.

Компанијата се продава по почетна цена од 1,5 милиони евра.

Компанијата за производство на специјални алати, електрични материјали за инсталација, опрема за ПТТ, надворешна и внатрешна трговија, започна со работа во 1986 година како мала занаетчиска работилница за производство на машински елементи, а во текот на три децении деловен извоз отиде во многу земји низ целиот свет.

На продажба се неколку индустриски и деловни објекти на оваа компанија, како и станови во Врњачка Бања и Херцег Нови во Црна Гора, земјиште, опрема …

Јавното наддавање е закажано за 10 август годинава.

Фото: Facebook