Најдобрите паметни телефони на пазарот

4

Доколку сакавте да си купите нов паметен телефен, сега е вистинското време. Производителите на паметни телефони ги обновуваат своите пролетни понуди со нови дизајни и најнови технологии. Меѓутоа, некои од ланските модели се уште се актуелни на пазарот.

Business Insider направи листа на најдобрите паметни телефони врз база на различни фактори што вклучуваат дизајн, софтверски и хардверски карактеристики и цена.

Погледнете ги 5-те најдобри паметни телефони во моментот:

5. Motorola Moto X

4. Google Nexus 5

3. HTC One (M8)

2. HTC One (M8) Google Edition

1. iPhone 5S