Најголемиот биткоин кит продолжува да акумулира БТК

14

Најголемиот Биткоин кит во светот купува купишта БТК во јуни и покрај надолното движење на цената.

Според BitInfoCharts, китот го зголемил својот нето имот за 927 биткоини овој месец.

Адресата купи 300 БТК на 7 јуни, продаде 500 БТК на 9 јуни, потоа купи уште 425 БТК на 13 јуни, 488 БТК на 14 јуни и 214 БТК на 15 јуни.

Китот е трет најбогат паричник во светот, по „студените портфолија“ на Binance и Bitfinex.

Во моментот на пишување, Биткоин се тргува за околу 21.700 долари. Најголемото крипто средство според пазарната капитализација порасна за повеќе од 2% во последните 24 часа, но остана во „минус“ за повеќе од 25% во текот на неделата.

Фирмата за крипто-анализа Santiment забележа дека китовите покажале интерес за БТК кога се тргувал за околу 22.000 долари.

„Имаше вкупно 12.969 трансакции со китови во мрежата на Биткоин во износ поголем од 100.000 долари помеѓу 14:00 UTC и 02:00 UTC [понеделник]. Ова е најголемата сума од мај 2021 година, што покажува дека китовите го признаваат 22.000 долари како главно ниво на интерес за БТК“.

Santiment, исто така, рече дека социјалните индикатори покажуваат дека бројот на луѓе заинтересирани за „купување на падот“ се зголемил по падот на криптовалутите претходно оваа недела. Компанијата рече дека ова обично води до краткорочни зголемувања на цените, но и до продолжување на нестабилноста на долг рок.