Најнеобични професии во светот – дали би ги работеле?

35

Постојат многу необични занимања, за кои можеби не сте чуле или знаете некој што го прави тоа, но кои се многу популарни. Луѓето заработуваат за живеење од нив, плаќаат храна и сметки, исто како и оние што прават конвенционални работи.

Издвоивме неколку професии кои ни го привлекоа вниманието, а на прво место е професионалното прегрнување. Можеби звучи неверојатно, но има многу осамени луѓе кои сакаат топла прегратка и тие се подготвени да платат до 80 долари на час за тоа.

Тестер за храна за домашни миленици. Нивната задача е да проценат дали одредена храна го исполнува стандардот за квалитет. Друга интересна работа е тестирање на кревет, односно неговата удобност. Главната задача на вработениот е да ги тестира душеците и перниците на одредена компанија, но и хотел. Звучи како работа од соништата? Во реалноста, тоа не е лесна работа. Еден добар “испитувач“ знае како да легне и на што да се фокусира.

Стоење во ред за други. Тоа е идеално решение за оние кои не сакаат да чекаат или постојано брзаат. Тие едноставно ангажираат некое лице да заземе ред, а чекањето понекогаш трае со часови. Оваа работа е тешка и мачна и затоа е добро платена.

Фото: Freepik