Најскапите филмски костими

3

Зачудувачки е колку индивидуи се подготвени да платат илјадници долари, само за да поседуваат нешто што го носеле славните личности за време на снимањето на филмовите. Костимите се важен дел од филмовите, посебно историските продукции како што е Клеопатра, што ја глумеше Елизабет Тејлор, која за време на снимањето носела 65 костими што тогаш чинеле 194.800 долари, еквивалент на денешните 1,4 милиони долари.

Видете колку пари се подготвени да платат фановите за костимите што ги носеле славните личности во нивните омилени филмови:

10. Капутот на Брус Ли – 77.000 долари

10

9. Костимот на Џон Вејн – 167.300 долари

9

8. Баретката на Џон Вејн – 179.250 долари

8

7. Фустанот на Мерилин Монро – 310.000 долари

7

6. Чевлите на Џуди Гарланд – 612.000 долари

6

5. Фустанот на Џуди Гарланд – 910.000 долари

5

4. Костимот на Стив Меквин – 984.000 долари

4

3. Костимот на Мајкл Џексон – 1,8 милиони долари

3

2. Костимот на Одри Хепберн – 3,7 милиони долари

2

1. Фустанот на Мерилин Монро – 4,6 милиони долари

1