Не/Да

7

Фото: Youtube

Американската компанија што нуди услуги за споделување на превоз, Lyft направи интересна реклама под насловот Не/Да.

Пораката на рекламата е доколку се споделува возењето, луѓето ќе кажуваат повеќе Да, одошто ако возат сами и повеќе ќе викаат Не.