Не враќајте се гладни дома

3

reklama-mk-donalds

Фото: Youtube

Не враќајте се гладни дома е пораката што McDonald’s на креативен начин ја испраќа до своите клиенти во Аргентина.

Станува збор за кампања на маркетинг агенцијата TBWA, во којашто вратите на околните гаражи околу ресторанот на McDonald’s се насликани во форма на уста. Уметници ги насликаа овие гаражи, а на секоја од нив стои и пораката “Не враќајте гладни дома“.