Неверојатни градби што Дубаи ги прави пред остатокот од светот

4

За само неколку децении, Дубаи се трансформираше од изолирана пустина во неверојатно место со најамбицозна архитектура во светот. Тоа е дел од кралскиот напор Дубаи да се претвори во едно од најуникатните и спектакуларни урбани џунгли во светот и да прерасне во најпосакувана туристичка дестинација.

Погледнете ги петте неверојатно скапи и невидени градежни проекти завршени или што се во тек во Дубаи.

5. Dynamic Tower – 700 милиони долари

2

4. The Sheikh Rashid Bin Saeed Crossing – 817 милиони долари

3

3. The Arabian Canal – 11 милијарди долари

4

2. The World Islands – 14 милијарди долари

5

1. Dubailand – 64 милијарди долари

6a