НЛБ Банка ги намали каматните стапки на кредитите за физички лица

17

Kако резултат на намалувањето на каматната стапка на благајничките записи, НЛБ Банка ги намали каматните стапки за 0,5 процентни поени на кредитните картички, инстант кредитите и на дозволеното пречекорување на трансакциска сметка за физички лица, соопштуваат од банката.

Новите каматни стапки важат од први јануари и се однесуваат за сите нови и постојни договори.