Новиот луксузен дом на Бил Гејтс

27

Вториот најбогат човек во светот, Бил Гејтс сега поседува уште еден луксузен имот. Новиот дом прилично се разликува од неговата ултра модерна хај-тек куќа во Сиетл, која е сместена на површина од пет акри, близу езерото Вашингтон, а самото здание се простира на површина од 50.050 метри квадратни.

Новиот дом кој е изграден во медитерански стил се наоѓа во Велингтон, Флорида и чини 8,7 милиони долари. Изграден во 2010, имотот има 4 спални соби, 4 бањи и меѓу другото и простор наменет за коњички спортови.

entry-cb3097
kitchen-f409fc
living-rm-2-8bdad6
living-rm-3-7ca874
living-rm-8c8b6c
office-fd452c
bed-b150be
bath-c358b7
eat-in-fe4e08
patio-259de8
pool-2-f02419
pool-1116ea bill_gates_mallet_outside