Новограц за крипто-пазарот: Не сум загрижен

27

Милијардерот и извршен директор на „Галакси Дигитал“, Мајк Новограц вели дека корпоративниот интерес за Биткоин (БТК) и Етериум (ЕТХ) никогаш не бил поголем.

Во последното интервју за CNBC, извршниот директор рече дека иако крипто-пазарите поминале низ тежок период, институционалниот интерес очигледно се зголемува.

„Зачувавме 40.000 долари при БТК и 2.800 долари кај ЕТХ. Ова се важни нивоа што луѓето треба да ги следат, [бидејќи] се додека се одржуваат, пазарот е во многу добра форма. Не видов ништо друго освен посветеност и активност од нашите инвестициски и корпоративни клиенти. Нивото на барања [и] нивото на бизнис никогаш не било повисоко. Гледаме дека толку многу капитал влегува во просторот на приватни и јавни начини“, вели Новограц.

Според шефот на „Галакси Дигитал“, неодамнешната корекција на крипто-пазарот може да се должи на стравувањата од претстојните владини регулативи.

„Кинеските вести ги исплашија луѓето [како и] зборовите на ФЕД за стабилни монети и регулатива. Имаше гласини на конференцијата [Mainnet 2021] во Њујорк дека Комисијата за хартии од вредност (SEC) ќе се појави и ќе доставува поканите. Така, имаше многу нервоза на пазарот и видовме многу краткорочни ризици“, истакнува тој.

Новограц додаде дека причината за општиот подем на криптовалутите овој квартал е стравот да не се пропуштат револуционерните технологии.

„Имаше многу активност околу блокчејн ниво 1, нешта како Етереум, каде што луѓето сфатија дека приказната не е само Биткоин, тоа е навистина web 3.0. Да го пропуштиш web 3.0 би било како прескокнување на Интернет. И така видовме дека се акумулираат многу пари“, заврши Новограц.