Нутри 100% интегрални бисквити со три нови вкуса

15

Жито Лукс на пазарот пласираше три нови вида бисквити од познатата линија Нутри. Станува збор за 100% интегрални бисквити од три вида житарки со три неодоливи вкуса – со чоколадо, со суво грозје и цимет и со чија, просо и црно семе, стои во соопштението.

“Насекаде во светот потрошувачите трагаат по нови вкусови на здрави оброци што ќе им понудат нови доживувања, а во исто време ќе ја задоволат нивната дневна потреба за внес  на витамини, минерали, и диететски влакна. Токму овие бенефити ги овозможува составот на Нутри 100% интегралните бисквити со три житарки. Нивната главна одлика е совршениот и избалансиран спој од високонутритивни вредности, истовремено имајќи одличен вкус. Со воведување на трите нови вкуса, сметаме дека ќе успееме да ги задоволиме и најспецифичните барања на потрошувачите, а во исто време и да им понудиме одличен избор за здрав, вкусен и лесен оброк што ќе претставува основа за нивното здравје, виталност и енергија во текот на денот“, изјавија од Жито Лукс.

Жито Лукс е компанија – лидер во производството на леб и брашно во земјава. Со традиција постара од седум децении, континуирано ги прати светските трендови и иновации од областа на здравата храна. Овие три нови производи значат ширење на портфолиото на производи и поголем избор за оние кои водат балансирана исхрана.