Од кои земји се иселуваат најмногу милионери

45

Според студијата објавена од AfrAsiaBank, која вклучува поединци чие богатство изнесува од еден до 9,9 милиони долари, најголем број на богати луѓе кои емигрирале од нивните земји во 2019 година се од Кина, дури 16.000 милионери.

На второ место е Индија со околу 7.000 богати емигранти, додека Русија е на трето место со 5.500.

Додека заминувањето на милионерите од Кина и Индија изнесува 2% одливот на милионери од Русија и Турција беше поголем за 6, односно 8%.

Фото: AfrAsiaBank – Pixabay