Одложен форумот во Давос

22

Светскиот економски форум, годишниот собир на глобалната деловна и економска елита, ја помести сесијата во 2021 година во Давос од јануари до почетокот на следното лето.

Адријан Монк, извршен директор на форумот за организација, рече дека не е можно безбедно да се свика средбата во јануари на вообичаената локација во скијачкото одморалиште.

Давос се одржа во јануари 2020 година, но имаше значителни сомнежи во можноста да се соберат илјадници деловни лидери, медиуми и политичари на едно место во 2021 година по ширењето на пандемијата.

Фото: Pexels