Околу 750.000 британски пензионери не сакаат да плаќаат претплата за ВВС

9

Околу 750.000 британски пензионери одбиваат да платат претплата за британскиот јавен сервис.

ВВС не се согласува да ја укине претплатата за лица постари од 75 години, а незадоволните сочинуваат околу 14% од вкупниот број на жители во Велика Британија.

Тие не сакаат да одговорат на предупредувањата и опомените што им ги испраќа јавниот сервис.

ВВС се соочува со минус од околу 117 милиони фунти доколку повозрасните Британци одбијат да платат претплата во износ од 157,50 фунти.

Фото: Freepik