Остров во Турција ставен на продажба

42

Во Турција се продава островот Kučuk-Orak кој се наоѓа во Егејското море. Островот со површина од 22,6 хектари се наоѓа во провинцијата Мугла, недалеку од летувалиштето Бодрум. Ова место пред пандемијата било многу популарно кај туристите.

На неговата територија се наоѓа луксузна вила, и расадник од маслинки.

Островот се наоѓа во зона каде не е дозволено градење. Сопствениците сакаат да го продадат за 125 милиони турски лири, односно 18 милиони долари.

Фото:YouTube Printscreen