Отворање инкубатор за рурални бизниси во Камењане

30

Во Камењане, тетовско, денес ќе биде отворен инкубатор за рурални бизниси.

Инкубаторот е дел од проектот Образование, вработување и еднаквост на жените од етничките заедници на ИПА.

На отворањето ќе присуствуваат евроамбасадорот Аиво Орав, градоначалникот на Боговиње Хазби Идризи и претседателот на Стопанската комора на Северозападна Македонија Мендерес Кучи.