Пад на цените на нафтата

104

Цената на нафтата на лондонскиот пазар утринава изнесува 110 долари, што е намалување од 3 отсто во однос на вчера. Цената на барел нафта на американскиот пазар е 105 долари.

Биткоин утрово 20.000 долари
Пазарот на криптовалути од утрово е во минус. Биткоинот утрово вреди 20.489 долари.

Цена на пченица и пченка

Цените на житата од утрово се во минус. Цената на пченицата е 987 долари за тон, што е намалување за околу 5 отсто во однос на вчера. Цената на пченката е 760 долари, што е исто така пад за повеќе од 3% во однос на вчера.