Пад на цените на нафтата

80

Цените на нафтата утрово паѓаат. На лондонскиот пазар цената на нафтата брент изнесува 108 долари за барел. Американската нафта се тргува по цена од 105 долари за барел.

Биткоинот под 20.000 долари

Пазарот на криптовалути е во минус. Биткоинот утрово вреди 19.338 долари. Етереумот се тргува по цена од 1050 долари.