Пазарот на крипто-паричници е позициониран да порасне за над 600 милиони долари

78

По падот на платформите како Three Arrows Capital, Voyager Digital и Celsius, побарувачката за крипто-паричници кај инвеститорите се чини дека се зголеми.

Студијата објавена од Reportlinker на 26 јули под наслов „Global Crypto Wallet Market 2022-2026“ вели дека пазарот на крипто-паричници е на пат да порасне за 686 милиони долари во 2022-2026 година, што значи дека се забрзува со сложена годишна стапка на раст (CAGR ) од околу 24% во текот на периодот на предвидување.

Авторите на извештајот, исто така, забележуваат дека зголемената достапност на паричници е еден од главните фактори зад проектираниот раст:

Студијата испитува како корисниците на крипто-паричници можат да префрлаат и примаат различни криптовалути, а исто така следи како технолошкиот напредок и подобрувањата во областа на криптовалутите може да доведат до значителна побарувачка на пазарот на паричници.

Како што е наведено во самиот извештај, истражувањето е спроведено со користење на „објективна комбинација на примарни и секундарни информации, вклучително и инпут од клучните играчи во секторот“.