Пазарот на криптовалути закрепнува

18

Само неколку дена откако 150 милијарди долари беа избришани од пазарот за криптовалути, пазарот на криптовалути врати значителни загуби.

Во последните 24 часа пазарната капитализација на криптовалутите е зголемена за 5,2 проценти.

Биткоинот бележи раст за 4,2 проценти и според податоците на страницата coingecko, вутрово се тргува по цена од 44.093 долари. Етереумот, пак, забележа раст од 9,7 проценти и сегашната цена е 3.129 долари.