Пелистерка прокнижи добивка од 12,3 милиони денари

24

pelisterka

Компанијата Пелистерка за една година оствари вкупна сеопфатна добивка во висина од 12.389.000 денари, покажува неконсолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

Претходната 2014 година, компанијата ја заврши со добивка од 19.916.000 денари.

Вкупните приходи од продажба во 2015 година достигнаа 496.323.000 денари, додека една година претходно имаа вредност од 561.169.000 денари.