Петок и понеделник неработни денови

5

Министерството за труд и социјална политика  соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 30 април (петок), Велики Петок, петок пред Велигден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

03 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

 

Фото: Pixabay