Pinterest излегува на берза

0

Социјалната мрежа Pinterest излегува на пазарот на хартии од вредност, преку иницијална јавна понуда. Почетната цена на акциите, според Проспектот, е 15 и 17 долари, со што вредноста на компанијата би можела да достигне 11,3 милијарди долари.

Вредност на Pinterest во 2015 и 2017 година беше проценета на 12 милијарди долари од страна на институционални инвеститори.

Pinterest планира да понуди вкупно 75 милиони акции, коишто на Њујоршката берза ќе се тргуваат под името PINS.