Платните гиганти PayPal и UnionPay ги здружуваат силите

34

UnionPay International (UPI) и PayPal најавија глобално партнерство во кое обете компании ќе работат заедно за да го забрзаат растот на нивните мрежи.

Како дел од договорот, PayPal е определен да го поддржи прифаќањето на UPI на глобално ниво, каде што PayPal е прифатен, давајќи им на сопствениците на картички на UnionPay поголем избор при купување. Во иднина, UPI ќе истражува можности за поддршка на PayPal во Кина.

UnionPay картичките сега можат да се додадат на паричниците на PayPal во Австралија, Филипините, Сингапур, Јужна Кореја и Тајланд. Во 2020 година, PayPal и UPI планираат да додадат повеќе од 30 пазари.

Фото: Pexels