Почнува пролетта

18

На северната полутопка на Земјата денеска во 12 часот и две минути календарски почнува пролетта. Истовремено на јужната хемисфера настапува есента.

Пролетта ќе трае 92 дена односно до 21 јуни во 7 часот и 4 минути, кога ќе почне летото.

Првиот пролетен ден ќе трае 12 часа и пет минути.