Загадувањето на воздухот во Скопје повторно е високо

125

Од минатата ноќ во Скопје п.м.10 честитки, од воздухот во Скопје е повторно загаден. Мерните станици во Лисиче, Центар, Карпош и кај Ректорат синоќа покажуваа екстремно вредности на п.м. честички во воздухот, кои надминува и 300 микро грами на метар кубен, а слична е состојбата и во текот на денешниот ден. А осцилации се забележани и во претходните денови.

Со оглед на тоа дека УСЈЕ веќе неколку дена не работи, како што се наведува, скопјани остануваат без одговор од каде волкаво загадување во нивниот град. Високи концентрации на п.м. 10 честички се регистрирани и во другите градови во земјава.

Фото: Pexels