Подобрување на услугите на УЈП кон даночните обврзници

12

Управата за јавни приходи (УЈП) денеска ќе го означи почетокот на проектот Подобрување на услугите на УЈП кон даночните обврзници.

Проектот ќе биде финансиран преку ИПА 2010 програмата, а ќе се реализира во партнерство со Шпанската даночна управа.

Обраќања ќе имаат директорот УЈП, Горан Трајковски, евроамбасадорот Аиво Орав и амбасадорот на Кралството Шпанија, Рамон Каранза. Активностите и целите на проектот ќе ги претстави проект лидерот на Шпанската даночна администрација Рамон Доминго Паласиос и Делаго.