Популарен крипто-аналитичар го откри своето портфолио

22

Домаќинот на Coin Bureau ја откри моменталната содржина на неговиот крипто-паричник.

Во новото ажурирање на YouTube, популарниот аналитичар, познат како „Гај“, ѝ кажува на својата публика како го реорганизирал своето портфолио по неодамнешниот колапс на криптовалутите.

Според аналитичарот, BTC и ETH се главните столбови на крипто-пазарот, кои мора да се придржуваат во време на неизвесност.

„Поголемиот дел од профитот [од алткоини] беа вратени во BTC и ETH. Моите позиции во овие две валути сочинуваат речиси 70% од целото мое портфолио поради две главни причини. Прво, јас цврсто верувам дека Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH) ќе продолжат да бидат двата главни столба на крипто-пазарот во догледна иднина. BTC ќе остане референтна криптовалута и нејзиниот статус на дигитално злато само ќе се зајакне. EТН ќе продолжи да биде главната платформа L1 и основен слој за безброј проекти и протоколи“, истакна тој.

Иако Гај инвестираше многу во Bitcoin и Ethereum, тој го одржува своето портфолио различно бидејќи верува дека иднината лежи во различни блокчејн мрежи. Аналитичарот откри распределба на средства во Solana (SOL), Polkadot (DOT) и Cosmos (ATOM) – три конкуренти на ETH.

„Верувам дека иднината е „multichain“. Да, Ethereum сè уште ќе биде „големото куче“, но тоа не значи дека другите платформи за паметни договори нема да играат улога во иднината на криптовалутите. Како резултат на тоа, SOL на Solana, DOT на Polkadot и ATOM на Cosmos се моите следни три најголеми позиции и заедно сочинуваат речиси 14% од моето портфолио“, истакна аналитичарот.