Поранешната сопруга на Безос продаде удел во Amazon, еве колку пари ѝ останаа

121

Мекензи Безос, поранешна сопруга на сопственикот на Amazon, Џеф Безос, го намали сопственичкиот удел во компанијата за е-трговија за околу 400 милиони долари, објави CNBC, повикувајќи се на известување објавено на Њујоршката берза.

Информацијата за падот на нејзиниот удел беше објавена во петокот во поднесување на соопштението на Wall Street под името на нејзиниот поранешен сопруг и извршниот директор на Amazon.

Според најавата, Безос ќе ја задржи единствената контрола врз правото на глас над сопственичкиот удел на Мекензи Безос, кој сега изнесува 19,5 милиони акции, што е околу 200.000 акции помалку од 19,7 милиони што ги доби по разводот.

Мекензи стана една од најмоќните жени во светот со богатство од 37 милијарди долари, по разводот од Џеф Безос кој моментално е најбогатиот човек во светот.

Фото: Facebook