Поскапеа пченицата и пченката

42

Од утрово поскапуваат пченицата и пченката. Цената на пченицата е 1.027 за тон, што е зголемување за еден процент во однос на истиот период вчера. Во благ плус е и цената на пченката и изнесува 738 долари за тон, што е зголемување за околу 1 процент во однос на вчерашниот ден.

Глобалните цени на нафтата почнаа да паѓаат пред три дена, откако Кина почна да ја применува мерката за затворање во Шангај, град кој е голем финансиски и производствен центар, поради Ковид-19.