Поскапува само Еуросупер БС – 95

49

Регулаторна комисија за енергетика одлучи да ја промени цената само на бензинот Еуросупер БС – 95, додека останатите горива и оваа недела ќе се продаваат по иста цена.

Бензинот Еуросупер БС – 95 поскапува за пола денар, па неговата нова цена ќе биде 61 денар.

Литар Еуросупер БС – 95 ќе чини 62,50 денари, Еуродизел (Д-Е V) изнесува 53 денари, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) ќе биде5 2,50 денари.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,062 ден/кг во однос на цената утврдена со одлуката од 28.12.2020 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 28,763 ден/кг.