Поскапуваат патарините во Србија?

28

patarinaПатишта Србија ќе упатат барање за поскапување на патарините, изјави вршителот на должност генерален директор на ова јавно претпријатие, Зоран Дробњак, јавуваат српските медиуми.

Патарините би можеле да поскапат за 20%.

Дробњак наведе дека патарината во Србија е со иста цена веќе пет години.