Повеќе од 1,2 милијарди долари во Биткоин се префрлени на берзите

18

Аналитичарската компанија „Santiment“ рече дека Биткоинот (BTC) се преместува кон берзата со неверојатно темпо во услови на остар пад на крипто-пазарот.

Со тргување со Биткоин од околу 31.000 долари во моментот на пишување, тоа вкупно преместување моментално чини неверојатни 1,27 милијарди долари.

Компанијата за пазарно разузнавање рече дека ова го означува најголемиот скок во нето-разменскиот прилив на најголемото крипто средство по пазарна капитализација на платформите за размена од декември 2019 година, забележувајќи „максимална поларизација на толпата“.

Големите скокови во тековите обично доведуваат до просечен пад на цената од 5% за крипто-средствата, според студијата од 2021 година објавена од Santiment.

Фирмата за крипто-аналитика, IntoTheBlock рече дека Биткоинот забележал вкупно 13,13 милијарди долари во размена во изминатите седум дена, во споредба со приливите од 12,38 милијарди долари.

Сепак, има и добри знаци, откако Биткоин и Етериум тонат во „историската зона за купување“, според „Santiment“.

„Просечната профитабилност на Биткоинот е најнегативна од крајот на јануари, а за Етереум последен пат беше толку ниска на почетокот на март. И двете се многу блиску до „потопување“ во историската „шопинг зона“, каде што цените гледаат исклучително голема веројатност за враќање“.