Повторно пад на пазарот на криптовалути

12

Пазарот на криптовалути, по вчерашниот “блесок“ поради големиот скок на вредноста на пазарот, денес продолжи со својот негативен.

Во изминатите 24 часа, вредноста на целиот пазар падна за 4,0 проценти. Биткоинот  загуби 4,1 проценти од својата вредност во последните 24 часа, а во моментов е проценет на 42.341 американски долари.

Етереумот, исто така, забележа загуба од 6,3 проценти и во моментов се тргува по 2.934 долари.