Претежно суви коловози низ Македонија

9

Сообраќајот на сите магистрални и регионални патни правци се одвива тековно во зимски услови, по претежно суви коловози.

По клисурите и усеците можна е зачестена појава на поситни одрони, посебно на патните правци Кочани-Делчево, Виница-Берово, Маврово-Дебар-Струга, Д.Капија-Удово и Катланово-Велес.

Дежурните екипи на Ј.П.Македонијапат се на терен, редовно ги контролират и одржуваат проодни сите патни правци.