Приходите од видео игрите ќе достигнат 300 милијарди долари до 2026 година

44

Видео игрите носат повеќе приходи отколку филмовите и музиката заедно. Всушност, се предвидува дека ќе надмине 300 милијарди долари (без е-спортот) до 2026 година, според извештајот на PwC.

Следниот инфографик ги разгледува приходите од игри и очекуваниот развој на индустријата.

Извор: Банкар.ме