Прошетка низ новата куќа на Шон Паркер вредна 55 милиони долари

59

1Шон Паркер е еден од најпознатите богати претприемачи во САД. Тој е соосновач на Napster и еден од првите инвеститори во социјалната мрежа Facebook. Неговата најнова инвестиција е во луксузната куќа во Лос Анџелес, каде што потроши 55 милиони долари за да ја купи од ТВ водителката Елен ДеГенерис.

2

Луксузната куќа се наоѓа во Holmby Hills – една од најексклузивните населби во Лос Анџелес.

4Во домот од 1.250 м2 доминира дизајн на прозори од под до таванот за да се овозможи природна светлина во собите.

3Внатре има шест луксузни спали соби и девет раскошни бањи. Кујната е во големи димензии овозможувајќи перфектен простор за креативност во готвењето.

5

Надворешноста импресионира со прекрасна градина, базен и тениско игралиште.