Првиот чоколаден бутик на Ladurée во Париз

18

Производителот на француските колачи Мacaron, Ladurée, ја прошири својата слатка империја со отворањето на раскошниот чоколаден бутик во Париз, близу Tuileries Gardens.

Lеs Marquis de Ladurée неодмна ги отвори вратите на својот чоколаден бутик кој наликува на слатките продавници од 18-от век. Но, наместо колачите macaron и познатите француски десерти како millefeuilles и éclairs, во него ќе најдете редици бонбони со чоколаден крем, пралини и тартуфи.

На менито можат да се најдат како класични, така и необични вкусови, рум, роза, црн чај, сусам, овошје, јоргован…

Во продолжение погледнете како изгледа овој луксузен чоколаден бутик.

SONY DSC

d0161404_335186

8364002815_58b8872297_c

8364002997_7cc0dcce18_c

P1050387

P1050385

Les-Marquis-De-Laduree

8364002913_af4168bcfc_z